За нас

За нас

Основање и развиток

Фирмата Водомат ДООЕЛ Куманово (полн назив: Друштво за градежништво инженеринг и трговија) е основана 2000 година.

Основни дејности се:

 • Пумпи и пумпни станици – комплет со автоматика
 • Базени и фонани – хидротехничка опрема, филтри, пумпи и комплет опрема со автоматика, хемија и одржување
 • Наводнување – капка систем, спринклери, микроспринклери и автоматика (далечинско управување, компјутерско управување, управување преку интернет мрежа и друго). 
 • Поставување на инсталации за водовод и канализација
 • Автоматика и електроника за командни електро ормари за пумпни станици и други уреди
 • Проектирање на хидтротехнички објекти

Во периодот од основање до денес имаме воспоставени партнерски релации со повеќе фирми, (приватни и државни претпријатита), проектантски бироа, консултатнски куќи, градежни претпријатија,странски фирми, факултети и други, од кои ќе споменеме неколку:
Градежен факултет, Електро факултет, Проектантска фирма „Простор“ од Куманово, Изведувачка и проектантска фирма „Козјак“ Куманово, Проектантска и изведувачка фирма „Евгенија план“ од Куманово, Јавно пртпријатие „Водовод“ од Куманово, Јавно претпријатие „Чистота и Зеленило“ од Куманово, Општина Куманово, Општина Липково  и други.

 

Тим
Претпријатието има 8 постојано вработни и уште 8 сезонски работници. По потреба ангажира стручни соработници. Тимот е составен од високо стручни инженери и други професионални лица кои овозможуваат континуирана, ефикасна и квалитетна изведба.

Претпријатието дава бесплатни совети на своите клиенти за рационална изведба, што значи уштеда на пари и време - како во изведба така и во експлоатација.

 

Референца
Во тек на нашата долгогодишна работа имаме изведено повеќе објекти и проекти од кои ќе наведеме само неколку:

 • Пумпна станица за Општина Велс со 2 пумпи од 11 KW,  пумпна станица за село „Орашац“ 11KW, пумпна станица во фабрика „Фрагмат“ 30 KW, Пумпна станица за појачување на притисок во десетокатница во Куманово, пумпна станица за Фабрика „Стил Кон“ Куманово, Пумпна станица за фирма „Вемитекс“ Куманово, Станица за појачување на притисок во касаран „Боро Менков“, пумпна станица за склад за гориво „Миткомерц“ и други
 • Базени, преку 20 од кои: Базен на Хотел „Мартин“ во Претор, Базен во с.Речица, Базен во „Беле Грамеде“, 2 базени во „Чолопек“, Базен во „Соње“, Базен во Тетово, Базен ви населба „Зелен Рид“ во Куманово, Базен во населба „Забрњак“ и други
 • Автоматско наводнување на тревници во нас. „Бардовци“ Скопје, парк во „Битола“, тревник на Феријален дом во Скопје, тревници на бензинска пумпа „Детоил“ Скопје и Куманово, тревник на фирма „Графотрејд“ Скопје, дел од тревникот во двор на амбасадата на САД, тревник во Никуљане и други.
 • Водоводна и канализациона мрежа на преку 20 згради, од кои: десетокатница во Куманово, Зграда за социјални семејства во Крива Паланка, Касарна „Боро Менков“ во Куманово, Училиште „Толи Зордумис“ во Режановце и други
 • Проектирање и надзор на водоводни и канализациони системи и пумпни станици: село Љубодраг, село Ветуница, село Липково, село Никуштак, село Оризаре, село Романовце, граничен Премин Табановце, село Брзак, село Тромеѓе, населба Мајорово

Претпријатитеот постојано изтражува нови методи, и алати за изведба и развива свои иновации од делокругот на препријатитето и пошироко.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Адреса: Драган Стопаревиќ бр.10
Куманово, Македонија

телефон: +389 (075) 427 397

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

www.vodomat.mk

Нашата цел...

Нашата цел е да бидеме на највисоко ниво во поглед на квалитетот и професионалноста на производите кои ги нудиме !